Restaurace

Kdykoliv navštívíte O2 arenu, přesvědčíme vás, že jste na dobrém místě!

Gastronomický tým O2 areny je složený z profesionálů ve svém oboru. Sleduje gastronomické trendy a vyhledává kvalitní suroviny a produkty, aby služby od rychlého občerstvení až po exkluzivní catering na klubovém a skyboxovém patře byly vždy na nejvyšší úrovni.

O2 arena disponuje rozsáhlým technologickým zázemím, jako je centrální kuchyně a několik satelitných kuchyní, centrálním velkokapacitním skladem a velkým množstvím mobilních technologií. Díky tomu není pro náš tým problém uspokojit 13 tisíc zákazníků ve stáncích rychlého občerstvení a uvařit dalších 4 tisíce menu pro hosty VIP pater a korporátních prostor i při akcích, které trvají několik dní.

Tím to však nekončí. Za každou akcí stojí umělci, sportovci a jejich realizační týmy. I o ty se staráme stejně dobře jako o návštěvníky. Přesvědčit se o tom mohli již mnozí, od hokejistů New York Rangers až po hvězdy hudebního nebe jako Kylie Minogue nebo Leonard Cohen.

A protože zážitky servírujeme na jevišti i v restauraci, někdy to vezmeme doslova a hosty pobavíme nejen skvělým jídlem, ale i tematickou obsluhou. S Piráty z Karibiku tak mohli hodovat třeba návštěvníci koncertu Hanse Zimmera, skladatele slavné filmové hudby.

Je to práce nejen stálého týmu, ale také až 500 brigádníků, kteří se starají o spokojenost návštěvníků. V případě zájmu o brigádu využijte tyto KONTAKTY.

Rychlá občerstvení

Důraz na slovo „rychlé“ u nás v O2 areně platí více než kdekoliv jinde. Rozumíme vašim potřebám, a tak víme, že například během 18 minutové přestávky mezi třetinami hokeje chcete stihnout toaletu, koupit si občerstvení a také si je v klidu sníst. Právě proto máme nastaveny a dodržujeme přísné časové limity na obsloužení zákazníka. Počty otevřených stánků a obsluhujících upravujeme dle očekávané návštěvy tak, aby doba, kterou strávíte čekáním na obsloužení u pokladny, byla co nejkratší. Dalším nástrojem na zrychlení obsluhy je unikátní centrální výčepní systém piva, o kterém se více dozvíte zde.

Kvalita surovin je základem pro dobré jídlo. Protože jsme sami provozovatelem rychlého občerstvení, máme absolutní kontrolu nad výběrem a dodávkami všech surovin a zboží. Produkty na prodej do stánků vybíráme od dobrých a spolehlivých dodavatelů tak, jako bychom je vybírali sami pro sebe. A tak u nás vždy dostanete například poctivou klobásu vyrobenou z masa, kuřecí nugetky jen z kuřecích prsíček anebo třeba sendviče a saláty, které byly vyrobeny v naší kuchyni v den, kdy si je zakoupíte, tedy absolutně čerstvé. A za tím si stojíme!

26 stánků rychlého občerstvení

V O2 areně je divákům k dispozici 26 stánků rychlého občerstvení na dvou veřejných patrech (1. a 4. patro). Pojmenovány jsou podle druhu nabízených pokrmů.

  • SANDWICH nabízí domácí sendviče a saláty,
  • CHICKEN LAND smažené kuřecí speciality,
  • PIZZA LAND různé druhy pizzy,
  • HOT DOG zase grilované klobásy a hot dogy.

Při koncertech a vybraných kulturních akcích je v nabídce také víno, sekt a úzký sortiment mixdrinků, např. oblíbené Cuba Libre.

Nápoje bez víček

Všechny nápoje podáváme otevřené a ty v PET lahvi (např. Coca-Cola) bez víčka. Toto bezpečnostní opatření chrání nejen účinkující, ale především návštěvníky. Hozená uzavřená půlkilová lahev nebo plechovka ze 4. patra, které je 30 metrů nad plochou, dokáže ublížit.

Restaurace Lokomotivka

Jedinečný prostor, nevšední zážitek

Restauraci Lokomotivka je na úrovni plochy areny a je přístupná po schodech ze severního foyer areny. Lokomotivka nabízí multifunkční využití stejně jako celá O2 arena. Roztahovací zástěny po délce třech stran umožňují vysokou variabilitu uspořádání.

Při akcích, kdy je plocha obsazena diváky (koncerty, taneční akce, některé rodinné show) je zástěna oddělující Lokomotivku a plochu zcela otevřena a hostům je k dispozici Lokomotivka bar.

Při akcích, kdy plochu využívají sportovci a umělci, je zástěna uzavřena a Lokomotivka nabízí jedinečný prostor pro korporátní akci jako např. VIP lounge pro sponzory, jehož součástí může být catering od coffee breaku až po gala večeři.

Technologické zázemí otevřené kuchyně, kde hosté mohou sledovat přípravu jídel „naživo“, je dalším benefitem. Doporučená maximální kapacita je 350 osob.

Lokomotivku si můžete pronajmout pro Vaši korporátní akci i mimo dny akce hlavního programu areny. Rádi byste si restauraci pronajali? Kontakty najdete ZDE.

VIP catering & Premier Club

Komplexní zážitek

Tato dvě slova skvěle vystihují to, co si v O2 areně při každé akci vychutnávají klienti VIP pater. Jednoduše spojení intenzivního sportovního nebo kulturního zážitku s dobrým jídlem, pitím a pozornou obsluhou.

Exkluzivní catering na vysoké úrovni si vychutnaly již desítky tisíc návštěvníků na klubovém patře a ve skyboxech. Ročně je to až 70 tisíc lidí. Ale nečekejte sériovou výrobu! Naopak. Každá akce s sebou nese nějaký osobitý motiv, kterým se snažíme inspirovat a promítnout ho do servírovaného menu, dekorací a doprovodného programu. Moderní gastronomie a náročný klient říkají „vař vše čerstvé a nejlépe před mými zraky“ a tomu se snažíme dostát i my. Co nejvíce pokrmů dohotovujeme před hosty tzv. live. Pravidelně také zveme na „hostování“ do našeho kuchařského týmu kuchaře z těch nejlepších restaurací. Všechno jídlo vaříme z čerstvých surovin přímo v O2 areně, což zaručuje maximální dohled nad kvalitou.

Inspirováno hvězdami, vařeno mistry

Takový je O2 arena catering. Služby se neomezují jen na VIP patra. Catering si můžete objednat do jakéhokoliv prostoru O2 areny. Od coffee breaku při firemní prezentaci pro 30 osob až po galavečeři na ledové ploše areny pro 2000 hostů. Vždy očekávejte individuální přístup.

Pivo do pěti vteřin

Během hokejové přestávky přes 10 tisíc piv

Pivní hospodářství je systém na jehož unikátnost jsme právem hrdí. Jedná se o centrální výčepní systém, který zajišťuje jednak perfektní a stabilní kvalitu čepovaného piva, ale především rychlost samotného čepování. Rychlovýčep, jehož hlavice je mimochodem designovým počinem evokujícím tvar hokejky, natočí jedno pivo o objemu 0,4 litru do pěti vteřin. Za 15ti minutovou přestávku v hokeji tak můžeme natočit až 10.500 piv.

A to je další z nástrojů, které nám pomáhají vás rychle obsloužit a nabídnout kvalitní produkt!

Muž na svém místě

O chod celého systému a udržení perfektní kvality piva se stará pan Miloš Erben, který je zaměstnancem společnosti Pivovary Staropramen. Jeho denním chlebem je příjem piva, degustace, příprava piva k distribuci v systému, sanitace pivního hospodářství, ale i opravy výčepních technologií. Miloš Erben pracoval v minulosti na pozici sládka pivovaru a tak je to opravdu „muž na svém místě“.

Základní komponenty centrálního pivního hospodářství:

  • tankovna – velký chladící box na úrovni ledové plochy s vestavěnými tanky (celk. kapacita 340 hl)
  • 4 nerezové tanky, každý o objemu 7.000 litrů
  • 6 nerezových tanků, každý o objemu 1.000 litrů
  • cca 3.000 m rozvodů z nerezových trubek, izolovaných a dochlazovaných v celé délce
  • nerezová čerpadla a výkonné kompresory
  • 168 rychlovýčepů s dochlazovanou hlavicí centrální počítač pro ovládání, diagnostiku a kontrolu celého systému, včetně napojení na jednotlivé výčepy a kontrolu objemu průtoku
Poskytování informací o potravinách

13. 12. 2014 nabylo účinnosti nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům.

To nám, poskytovateli cateringových služeb, ukládá povinnost informovat o alergenech, které obsahují suroviny použité na výrobu pokrmů a nápojů.

Více informací naleznete ZDE.